Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Mobil/Whatsapp: +90 (0) 535 620 70 01
+90 (0) 212 236 12 92

Email: info@akinyucel.com

Prof. Dr. Akın Yücel

Maçka Caddesi, Beyaz Apt. No: 15 Maçka / İstanbul (Reasürans Pasajını geçince, Nişantaşı Nuri Akın Lisesi karşısı)

Google Haritalarda Açın
Sorularınız için: Mobil/Whatsapp: +90 (0) 535 620 70 01 / +90 (0)212 236 12 92
  • Estetik Cerrahi ve Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Akın Yücel
  • blog-meme hakkında herşey
  • |
  • bilimsel aktiviteler
    • 2024
    • 2023
    • 2022
    • 2021
    • 2020 – 2010
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
    • 2009 – 1999
      • 2009
      • 2008
      • 2007
      • 2006
      • 2005
      • 2004
      • 2003
      • 2002
      • 2001
      • 2000
      • 1999
  • |
  • basında
    • yazılı basında
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2017 – 2018
      • 2016 – 2017
      • 2015 – 2016
      • 2014 – 2015
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
    • basın bültenleri
  • |
  • haberler
  • |
  • e-bülten
    • Ocak 2025
    • Eylül 2024
    • Haziran 2024
    • Şubat 2024
    • Ocak 2022
    • Temmuz 2021
    • Mart / Nisan 2021
    • Ocak / Şubat 2021
    • Ekim / Kasım 2020
    • Şubat / Mart 2020
    • Ekim / Kasım 2019
    • Temmuz / Ağustos 2019
    • Nisan / Mayıs 2019
  • |
  • akın yücel instagram
  • |
  • youtube
  • |
  • vega
    • Haziran 2025
    • Nisan 2024
    • Eylül 2023
    • Ocak 2022
    • Haziran 2021
    • Kasım 2020
  • |
  • kültür-sanat
    • İSTANBUL SİZİ ÇAĞIRIYOR!…
  • TürkçeTürkçe
    • English English
  • hakkımda
    • özgeçmiş
    • bilimsel yayınlar
    • bilimsel aktiviteler
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020 – 2010
        • 2020
        • 2019
        • 2018
        • 2017
        • 2016
        • 2015
        • 2014
        • 2013
        • 2012
        • 2011
        • 2010
      • 2009 – 1999
        • 2009
        • 2008
        • 2007
        • 2006
        • 2005
        • 2004
        • 2003
        • 2002
        • 2001
        • 2000
        • 1999
  • |
  • akın yücel klinik
    • ekibimiz
  • |
  • estetik cerrahi
    • meme estetiği
    • burun estetiği
    • yüz estetiği
    • vücut şekillendirme
    • erkek estetik ve onarım cerrahisi
  • |
  • ameliyatsız estetik
    • dolgu
    • botoks
    • paris ışıltısı
  • |
  • cilt bakımı-cilt gençleştirme
    • cilt bakımı
    • cilt gençleştirme
  • |
  • videolar
    • estetik cerrahi
      • meme estetiği
      • burun estetiği
      • yüz estetiği
      • vücut şekillendirme
    • ameliyatsız estetik
  • |
  • iletişim-online randevu
  • Anasayfa
  • Akın Yücel Instagram

Akın Yücel Instagram

Akın Yücel Instagram

akinyucel

Prof. Dr. Plastik Cerrahi Uzmanı. TPRECD ve EPCD Eski Başkanı, ISAPS Ulusal Sekreteri (2014-2019) Tel: +90(212)236 12 92 Whatsapp: +90(535)620 70 01

. Yıllar içinde edindiğim deneyimler, meme cerrahi .
Yıllar içinde edindiğim deneyimler, meme cerrahisinin yalnızca bir şekil verme süreci olmadığını; bir kadının özgüveni, beden algısı ve hayata bakışı üzerinde ne kadar derin bir etkiye sahip olduğunu gösterdi. Meme estetiğinde büyütme, küçültme veya toparlama gibi farklı seçeneklerin kimler için uygun olabileceği, iyileşme sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar, doğal görünümlü sonuçlara ulaşmanın incelikleri ve sık sorulan pek çok konuya dair güncel yaklaşımları Mother’s Life dergisiyle paylaştım.
Yazının tamamını bio’daki linkten okuyabilirsiniz.
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #MothersLifeDergisi #MothersLife #MemeEstetiği #MemeCerrahisi #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. “Birisi sizi "tam olarak" seçmediğinde, sinir si .
“Birisi sizi "tam olarak" seçmediğinde, sinir sisteminiz o belirsizliği bilir ve sürekli alarm verir. Bu, "savaş ya da kaç" modunun kronikleşmesidir; sürekli bir kortizol sızıntısıdır.
Hiçbir bağ, hiçbir kimya, bu psikolojik yükü telafi edemez”. Meditasyon eğitmeni ve yazar Jillan Turecki’nin tespitine ben de katılıyorum.
Ünlü yazar Nikos Kazancakis “Dünyayı bugünkü durumuna getiren nedir, bilir misin? yarım işler, yarım konuşmalar, yarım günahlar, yarım iyiliklerdir” derken bir türlü emin olunamayan, elinin ucuyla yapılan, tutkusu eksik, güveni zayıf ilişkileri mi kastediyordu bilmiyorum.
Bunlar bu dönemin hastalıkları. Her şeyin yarım ve belirsiz olduğu bir dünyada ilişki kurmak gerçekten zor.Video: @jillianturecki
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #JillianTurecki #Aforizma #ÖzlüSözler #Psikoloji #İlişkiler #Felsefe #Kazancakis #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. KIZ ARKADAŞINA BENZEMEYİ SEVEN ADAM: BRAD PITT G .
KIZ ARKADAŞINA BENZEMEYİ SEVEN ADAM: BRAD PITT
Gwyneth Paltrow ile kısa sarı saçları, Angelina Jolie ile uzun, koyu ve karizmatik görünümü... Brad Pitt'in hayatına giren partnerleriyle yaşadığı stilistik dönüşüm "hanımcılık" esprisinin ötesinde anlam taşıyor olabilir mi?
Karşımızdaki kişinin (özellikle duygusal bir bağ kurduğumuzda) jestlerini, mimiklerini, konuşma tarzını bilinçdışı olarak taklit etme eğilimimiz olabilir psikolojide bu “Aynalama” olarak tanımlanır.
Pitt partnerinin sevdiği kıyafetleri giymekle kalmamış onun saç kesimini, genel duruşunu da benimsemiş görünüyor. İlişkilerin sadece duygusal hayatımızı değil estetik algımızı, stilimizi değiştirme gücüne de sahip olduğunu gösterir tatlı bir örnek olarak paylaşmak istedik. Atilla İlhan’ın şiirini bilirsiniz:
kimi sevsem sensin / hayret
sevgin hepsini nasıl değiştiriyordiye başlardı, demek tersi de doğruymuş.
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #BradPitt #Hanımcılık #HanımcılıkKazanacak #Atillaİlhan #Aynalama #Psikoloji #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. BUNUN BİR DE 2026’SI VAR 🙂 Duvardaki endişeli " .
BUNUN BİR DE 2026’SI VAR :)
Duvardaki endişeli "2025" çizgisi maalesef yaş almanın, yerçekiminin yarattığı kaçınılmaz deformasyonlardan birisine işaret etmekte: Meme sarkması. Sadece meme dokusu mu sarkıyor ya da sadece kadınlarda mı sarkma var? Hayır elbette. Ama güçlü bağların/kasların bulunmadığı ve ağırlıkla yağ dokusundan ibaret bu doku sarkmaya en dirençsiz uzuvların başında geliyor.
Meme Sarkması Neden Olur?
Memenin içinde "kas" yoktur. Tüm yapının yükünü, ince, fibröz bağlar taşır. Sarkma, bu yapının zayıflamasının ve esnemesinden kaynaklanır. Yerçekimi, memenin ağırlığı, hamilelik ve emzirme, sık kilo alıp verme, genetik yapı ve yaşlanmanın etkisi ile sarkma farklı derecelerde gözlenir.
Karşıdan bakışta, meme başı, meme altı katlantı çizgisinin seviyesine inmiş veya onun altına geçmişse, bu "Sarkma/Ptozis" olarak tanımlanır. Bu noktaya gelene dek de elbette farklı düzeyde sarkmalar görünür.
Meme sarkmasının kozmetik veya egzersizle bir çözümü maalesef yoktur; çünkü sorun kaslarda ve derinin dış/orta yüzeyinde değil, geri dönülmez şekilde gevşemiş olan iç bağlardadır.
Mastopeksi yani Meme Dikleştirme Ameliyatı sarkmayı toparlamak ve memeye yeniden dik bir form kazandırmak için tek seçenektir. Bu operasyonda hedef memeyi dikleştirmek değil, onu yeniden şekillendirmektir. Eğer sarkmaya "içi boşalmış" bir görünüm de eşlik ediyorsa, bu işlem sıklıkla bir meme implantı (protez) ile kombine edilerek ideal diklik ve dolgunluğu aynı anda geri kazandırılır.Video: @annaadelos
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #MemeSarkması #MemeDikleştirme #MemeEstetiği #Mastopeksi #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. GÜLDÜR GÜLDÜR “KIRINTIYA RAZI OLMAYIN” DİYOR "Kı .
GÜLDÜR GÜLDÜR “KIRINTIYA RAZI OLMAYIN” DİYOR
"Kırıntılama"ya psikolojide "aralıklı pekiştirme" deniyor. Bu sistemde karşı taraf ne zaman ödül (yani ilgi) alacağını bilemez, sinir sistemi hep tetikte kalır. İlişkiler kitabındaysa Kırıntılama birini "hiçbir zaman tam olarak seçmeden", onunla zaman zaman iletişime geçerek varlığını hatırlatmak umut kırıntıları vermek anlamına geliyor. Netlik yok, dürüstlük yok, empati hiç aramayın. Kumar makinelerinde bağımlılık yapsın ve tüketici daha çok harcasın diye kullanılan bu mekanizma ilişkilerde de bilinçli ya da bilinçsiz kullanıldığında harcanan biz oluyoruz. Kamu spotu gibi oldu ama kimseye yapmayalım, kendimize yapılmasına da izin vermeyelim, ruh sağlığımızı koruyalım. Kırıntılama skeçlerde kalsın.Video: @guldurguldur
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #GüldürGüldür #LoveBombing #Ghosting #BreadCrumbing #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. KÜÇÜK BAŞLANGIÇLAR BÜYÜK BAŞARILARIN ANAHTARIDIR .
KÜÇÜK BAŞLANGIÇLAR BÜYÜK BAŞARILARIN ANAHTARIDIR
"Eğer bir şeye başlamak çok zor geliyorsa, bu sadece ilk adımın yeterince küçük olmadığı anlamına gelir."
Dr. Becky Kennedy'nin (@drbeckyatgoodinside) bu tespiti, "erteleme" dediğimiz ve genellikle "iradesizlik", "tembellik" veya "motivasyon eksikliği" olarak yanlış teşhis ettiğimiz durumun gerçek nedenini ortaya koyuyor.
Beynimiz, "yeni bir makale yazmak", "büyük bir projeye başlamak" veya "spora başlamak" gibi büyük, soyut ve sonucu belirsiz bir hedefle karşılaştığında, bunu bir tehdit olarak algılar. Bu "tehdit", mantıklı planlama ve yürütme merkezimizi adeta kilitler. O an, videodaki gibi "Yapamam" moduna gireriz.
Dr. Kennedy'nin önerdiği çözüm: "Gülünç Derecede Küçük" bir adım atarak başlamak. Görevi, alarm sistemini tetiklemeyecek kadar küçük" bir adıma bölmektir. Bu küçücük adımla birlikte ataleti yenmiş, yazdığımız uzun bir makalede bir cümle bile olsa dopomin salgılamış, bu sayede devam edecek yakıtı (gücü) sağlamış oluruz.Başlamaya üşendiğimiz o büyük hedefler, genellikle kariyerimizin veya sağlığımızın en kritik parçalarıdır. Onları devasa bir dağ olarak görmeyi bırakıp, atılması gereken "bir sonraki küçük adım" olarak yeniden tanımladığımızda, kilit açılır.Video kaynak: @hubermanlab
Konuşmacı: @drbeckyatgoodinside
Çeviri: @meryem.kantekin
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #DrBeckyGoodinside #ErtelemeAlışkanlığı #Procrastination #DavranışPsikolojisi #Nörobilim #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. “FENA KIRMIZI” BİR SOSYAL DENEY Atilla İlhan, “A .
“FENA KIRMIZI” BİR SOSYAL DENEY
Atilla İlhan, “An Gelir” şiirinde şarabın gazabından kork/çünkü fena kırmızıdır diyordu. Sanırım içimizde biriken ve ortaya çıkmasından pek de hoşlanmayacağımız duygulardı kastedilen. Sağlık çekincesini cebimizde tutalım elbette ama özel günlerde, kutlamalarda içilen birkaç kadehin verdiği neşe ve rahatlığa bazen ihtiyaç duyuyoruz. Bu etkinin sosyal deneyi de yapılmış; Brezilyalı fotoğrafçı Marcos Alberti'nin "Wine Project" (Şarap Projesi) adını verdiği çekimler şöyle gerçekleşmiş: insanların stüdyoya gelir gelmez, yani ayıkken ("0. kadeh") bir fotoğrafını çekmek. Ardından 1, 2 ve 3 kadeh şarap ikram ettikten sonra her kadehin ardından portrelerini tekrarlamak. Sonuç fotoğraflarda gördüğünüz gibi.
İlk fotoğrafta gergin, kontrollü olan katılımcılar ikinci kadehten itibaren daha rahatlıyor, gülümsüyor, üçüncü kadehte neşe de gülen yüzlere eşlik ediyor.
İzleyenlerin aklına Thomas Vinterberg'in başyapıtı "Drunk" (Druk) filmi gelmiş olmalı.  Film, Norveçli psikiyatr Finn Skårderud'un, "insanların kanında %0.05 oranında alkol eksikliğiyle doğduğu" ve bu seviyeyi korumanın yaratıcılığı, rahatlamayı ve sosyal becerileri artıracağı yönündeki teorisini test eden bir grup öğretmeni konu alıyordu. Ama işte “şişede durduğu gibi durmadığı” teorisi de test edilmiş oluyordu.Elbette, Drunk filminin de gösterdiği gibi, bu "tatlı nokta" ile kontrol kaybı arasındaki çizgi son derece ince. Biz yine de İlhan’ın dizelerini hatırlayalım, şarabın keyfi tamam ama gazabından da korkalım.Fotoğraflar: @marcos_alberti
Kaynak: @thishowthingswork
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #Şarap #WineProject #MarcosAlberti #Drunk #Druk #SosyalAnksiyete
#PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. DOLGULAR YÜZ GENÇLEŞTİRMEDE NASIL KULLANILIR? Y .
DOLGULAR YÜZ GENÇLEŞTİRMEDE
NASIL KULLANILIR?
Yüzümüzün yaşlanması, cildin yüzeyde sarkmasının yanı sıra cildin altındaki kemik ve yağ dokusunun yani destek dokunun kaybıyla meydana gelir. Zamanla yüz iskeletimiz (özellikle şakak, elmacık kemiği ve çene bölgesi) hacim kaybeder, yağ yastıkçıkları küçülür ve yer çekimiyle yer değiştirir. Cilt aşağı doğru sarkar, göz altlarında çöküntüler oluşur nazolabial çizgiler derinleşir, çene hattı keskinliğini kaybederek yüz kareleşir. Dolgu uygulamalarında hedef eksilen dokularla kaybedilen hacmi tamamlamak yahut derinleşen çizgilerin görünümünü hafifletmektir. En çok kullanılan yüz dolgusu materyali hyaluronik asit dolgulardır. Bu dolgular klinik ortamında uygulanabilir, herhangi bir memnuniyetsizlik ortaya çıkarsa eritilerek yüz eski haline döndürülebilir. Hyaluronik asit bazlı dolguları şekillendirme amaçlı derin anatomik planlara (doğrudan kemik üzerine veya eksilen yağ yastıkçıklarının altına) yerleştirilir. Şakaklara, elmacık kemiklerinin üzerine ve çene hattına uygulanan bu destekler, yüzde bir lifting etkisi yaratır. Göz altındaki çukurlaşma, ince kırışıklıklar yahut hacim vermeden sadece ışıltı ve nem kazandırmak için dolguların daha farklı formülleri ve mezoterapi ürünleri kullanılır.*Konuyla ilgili https://www.akinyucel.com/yuzde-dolgu-uygulamalari/ linkini ziyaret edebilir, (0535) 620 70 01 ve (0212) 236 12 92 nolu telefonlardan kliniğimizi arayabilir, info@akinyucel.com’dan bize yazabilirsiniz.
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #Dolgu #YüzDolgusu #YüzGençleştirme #HyaluronikAsit #AmeliyatsızYüzGerme #MedikalEstetik #EstetikCerrahi #PlastikCerrahi #AkınYücel
. PAZARTESİ MOTİVASYONUMUZ ALMANYA’DAN GELSİN Ber .
PAZARTESİ MOTİVASYONUMUZ ALMANYA’DAN GELSİN
Berlin’de yaşayan bir Türk vatandaşı olan Şener Pişkin “Yılın Otobüs Şöförü” ödülünü almış. Sebep tacize uğrayan bir kadını görev alanı dışına çıkarak kurtarmasıymış. Bu kahramanlığı unutmayan kadın belediyeye gidip Pişkin’in yardımından bahsetmiş. Yaşlıların pazar arabalarına yardım etmesi, yolculara "birbirinize karşı anlayışlı olun" anonsları yapması da cabası.  İşini güler yüzle yapan, insanlığını iş tanımının önüne koyan herkesin gününü güzelleştiren bu insanlar iyi ki var…Kaynak: @plus90_official
Haber: YouTube DW Türkçe
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #ŞenerPişkin #Empati #Berlin #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. 18. Ulusal Meme Hastalıkları Kongresi, 27–30 Kas .
18. Ulusal Meme Hastalıkları Kongresi, 27–30 Kasım 2025 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bafra’da, Concorde Luxury Resort Hotel & Convention Center’da gerçekleştiriliyor.
Kongrenin üçüncü gününde, “Onkoplastik Olgular Eşliğinde Panel” oturumunda değerli meslektaşlarımla birlikte olgular üzerinden interaktif bir değerlendirme yapacağız. Ayrıca aynı gün Polytech Uydu Sempozyumunda moderatörlük yaparak, implant ile meme onarımlarında estetik hedeflere ne ölçüde ulaşabildiğimiz konusundaki deneyimlerimi paylaşacağım.
Bilimsel içeriği güçlü, güncel yaklaşımlarla dolu bu değerli kongrede emeği geçen tüm meslektaşlarıma ve düzenleme kuruluna teşekkür ederim.
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #UlusalMemeHastalıklarıKongresi #MemeEstetiği #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. BÖYLE KARŞILANSAK NE YAPMAYIZ Kİ? Birbirinden a .
BÖYLE KARŞILANSAK NE YAPMAYIZ Kİ?
Birbirinden absürt ve yaratıcı kostümlerle (itfaiyeci, Pamuk Prenses, denizkızı, Frankenstein...) işten dönen kocasını karşılayan kadın eminim ki hazırlanırken çok eğleniyordur. Sadece "şaka" serisi gibi görünse de uzun soluklu birliktelikler için sorunun çatışmadan çok monotonluk olduğu söylenir. Psikolojide buna "Hedonik Adaptasyon" deniyor; yani iyi şeylere alışmak bir süre sonra o ilk heyecanı ve farkındalığı kaybetmek. Buradaki oyun büyüdükçe kaybettiğimiz o enerjik şımarıklık hâlinin yetişkin versiyonu. Kadın bir renk katmak için aktif emek vermiş, erkek de olayı kabullenmiş, sakince içeri girip başına gelecekleri bekliyor. Sosyal medya için olsa ne çıkar, belli ki eğleniyorlar, zararsız delilikler yaşama sevinci göstergesidir, tebrikler…Video: TikTok @paulettestewart161
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #İlişkiPsikolojisi #Eğlence #YaşamaSevinci #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. MENOPOZ VE HORMON REPLASMAN TEDAVİSİ HAKKINDA Bİ .
MENOPOZ VE HORMON REPLASMAN TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİ EDİNMEK İÇİN BU YAZIYI OKUYUN
Kliniğimizin yayını Vega Dergi’de, bir kadının hayatındaki en önemli fizyolojik ve psikolojik dönemeçlerden birini, Menopoz konusunu özellikle Hormon Replasman Tedavisi yönüyle ele aldık. Kadın Doğum Uzmanı arkadaşım Bülent Faka’nın @menopozdayasam kaleminden okuyacağınız yazı bu yeni döneme hormonal, bedensel ve psikolojik olarak nasıl hazırlanabilirsiniz, hangi tedaviler yaşam kaliteniz yükseltir konularında değerli bilgiler içeriyor. Yazının tamamına bio’daki linke tıklayarak ya da sayfalarımızı kaydırarak ulaşabilirsiniz.
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #Menopoz #Menopause #KadınSağlığı #HormonTedavisi #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. HAYAT TOZ PEMBE DEĞİL VİDEOSU Dr. Gabor Maté'nin .
HAYAT TOZ PEMBE DEĞİL VİDEOSU
Dr. Gabor Maté'nin @gabormatemd travma, bağımlılık ve zihin-beden ilişkisi üzerine çalışan çağımızın en bilge isimlerinden biri. Bu konuşma Jay Shetty'e @jayshetty konuk olduğu podcast'ten bir bölüm.
Dr. Maté özetle toplum içinde yaşamanın acısız bir seçeneği olmadığını söylüyor ve diyor ki ya başkaları tarafından onaylanmak ve bir gruba "ait" hissetmek uğruna, gerçekte ne düşündüğünüzü ve ne hissettiğinizi bastırmanın acısını yaşayacaksınız ya da kendin olma cesareti göstererek yargılanma veya "kabul edilmeme" riskinin ya da gerçekliğinin acısını…
Dr. Maté kendin olmama, kendini bastırmanın acısının birçok hastalığa davetiye çıkaran bir yük olduğunu söylüyor. Diğer seçenek ise kulağa hoş geliyor ama kara koyun olmak kolay mı? Yine de sanatçılar, büyük politikacılar, şairler, yazarlar hep bu burçtan. Bir yetenekle parıldarsa daha kıymetlisi yok.
Ingrid Bergman'ın pek sevdiğim şu sözü Dr. Maté ile buluşuyor ama o daha iyimser ve şık biçimde ifade etmiş:
"Kendiniz olun, dünya özgün olana hayrandır."Video: YouTube / Jay Shetty podcast
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #GaborMaté #Yaratıcılık #Özgünlük #IngridBergman #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. GÖRDÜĞÜM EN SEMPATİK VE YARATICI SERGİ VİDEOSU B .
GÖRDÜĞÜM EN SEMPATİK VE YARATICI SERGİ VİDEOSU
Bir müze, genellikle "bitmiş", "tarihe ait", "statik" objeleri sergiler. Bir sergiyi tanıtmanın standart yolu da bu objeleri galeride güzelce ışıklandırılmış halde göstermektir. Ancak Goa Müzesi (@museumofgoa), "Goa Festivalleri" sergisi için tam tersini yaparak ve "estetik" ile "antropoloji" arasında bir köprü kurmuş, serginin ana konusu olan "maskeleri" alıp, festival anından çıkararak onları gündelik hayata yerleştirmiş. Gazetesini okuyan yaşlı bir adamın, pazarda sebze seçen bir kadının, yoldan geçen bir motosikletin arkasındaki yolcunun yüzünde bu maskeleri görünce o kültürün kökleriyle bugün arasında ister istemez bağ kuruyorsunuz. Çok yaratıcı, insan keşke gitsem diyor.Video: @museumofgoa (sergi Goa’da 18 Ocak’a kadar sürüyor)
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #MuseumOfGoa #GoaFestivalsExhibition #HindistanSanatı #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. 7/24 SÜTYEN KULLANMAK MEME ESTETİĞİ İÇİN GEREKLİ .
7/24 SÜTYEN KULLANMAK MEME ESTETİĞİ İÇİN GEREKLİ Mİ?Değil ama bu sorunun cevabını verebilmek için memenin anatomisini anlamamız gerekir.Meme dokusu, temel olarak süt bezleri, bu bezleri çevreleyen yağ dokusu ve tüm bu yapıyı bir arada tutan bir "cilt zarfından" oluşur. Yer çekimi etkisiyle, yaşlandıkça meme dokusunun zamanla zayıflayıp elastikiyetini kaybetmesiyle, kilo alıp verme ve emzirmeyle meme dokusu deforme olur. Biyolojik olarak cilt esnekliği yetersiz olanlarda bu sarkma çok daha erken görülebilir.
Sütyen, memeye "dışarıdan mekanik destek" sağlayan bir giysidir. Bu destek özellikle koşu, zıplama gibi aktiviteler sırasında memeleri korur. Büyük memelerde, yer çekiminin yarattığı yük sarkmayı hızlandırmak dışında sırt, omuz ve boyun ağrılarına neden olur. Bu durumda sütyen kullanmak, öncelikle konfor ve ağrıların giderilmesi, ikincil olarak da cilde binen yükün hafifletilmesi için faydalıdır.
Şimdi gelelim asıl soruya. Bilimsel olarak, sütyeni 24 saat takmanın veya uyurken kullanmanın özel bir faydası yoktur hatta dar ve balenli (telli) sütyenler, kan dolaşımını ve lenfatik akışı bir miktar kısıtlayabilir. Evde, konfor modundayken sütyeni çıkarmak tamamen güvenlidir ve önerilebilir. Büyük ve ağır meme yapısı olanlar ise ev içinde balensiz, yumuşak, destekleyici bir "dinlenme sütyeni" kullanarak konforlarını artırabilir.Dikkat! Meme estetiği (büyütme, küçültme veya dikleştirme) ameliyatları sonrası dokuların yeni şekillerine adapte olması, ödemin kontrol edilmesi ve implantların doğru pozisyonda kalması için cerrahınızın önerdiği özel medikal sütyenlerin, belirtilen süre boyunca (genellikle 4-6 hafta) gece gündüz kesintisiz kullanılması şarttır.*Konuyla ilgili linkini ziyaret edebilir, daha detaylı bilgi için https://www.akinyucel.com/memeleri-kucultme-ameliyati-nedir/ linkini ziyaret edebilir, (0535) 620 70 01 ve (0212) 236 12 92 nolu telefonlardan kliniğimizi arayabilir, info@akinyucel.com’dan bize yazabilirsiniz.Karikatür: @nisanhakan Uykusuz Dergisi
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #MemeSağlığı #MemeEstetiği #SütyenKullanımı #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. ÖĞRETMENLER GÜNÜ BÖYLESİ ÖĞRETMENLERLE ANLAMLI B .
ÖĞRETMENLER GÜNÜ BÖYLESİ ÖĞRETMENLERLE ANLAMLI
Bu video, "öğretmen" olmanın ne anlama geldiğine dair izlediğim en hoş videolardan biri. Bir resim tamamlama etkinliği yaratıcılığın teşvik edildiği, paylaşılarak taçlandırıldığı, unutulmaz bir anıya dönüşmüş.
Psikolojide "Iraksak Düşünme" (Divergent Thinking) olarak bilinen bir kavram vardır. Bu, tek bir probleme veya soruya karşı, standart "tek doğru cevabın" dışına çıkarak birden fazla, benzersiz ve yaratıcı çözüm üretebilme yeteneğidir. Geleneksel eğitim sistemi genellikle bizden "Yakınsak Düşünme" (Convergent Thinking) ister: "Bu yarım kalbi tamamla." Ancak Gül Öğretmen (@etkinlik_yapiyoruz) her öğrenciye aynı "yarım" çizgiyi veriyor, onlardan "kendi" fikirlerini istiyor. Bir "C" çizgisi; bir bebeğe, kuşa, balinaya, tavşana hatta kulağa dönüşüyor. Aklıma şu söz geliyor: “Rafael gibi resim yapmak dört yılımı, bir çocuk gibi resim yapmaksa bütün ömrümü aldı.” Pablo Picasso24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun, bu video unutulmaz öğretmenlerimizin anısına gelsin.Video: @etkinlik_yapiyoruz
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #24Kasım #ÖğretmenlerGünü #EğitimŞart #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. WHAT A WONDERFUL WORLD Louis Armstrong bu şarkı .
WHAT A WONDERFUL WORLD
Louis Armstrong bu şarkıyı 1967’den beri bizim için söylüyor; keyifle geçen bir Pazar gününü, hayatından memnun olmayı, dünyaya hayran kalmayı, yaşama sevincini usul usul anlatıyor.Kaynak:
@songsthatshouldnotwork
@louisarmstrongofficial#ProfDrAkınYücel #FantomMemeSendromu #MemeAğrısı #MemeKanseri #Mastektomi #Mastektomi #FantomAğrılar #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. "Teslim tarihi" ile "usta takvimi" arasındaki o .
"Teslim tarihi" ile "usta takvimi" arasındaki o trajikomik uçurum, yaşamayan yoktur :)
Kaynak: @fahrenheitcoffeeroastery @maskdizayn tebrikler…
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #AşkıMemnu #AdnanZiyagil #Usta #Tadilat #İnşaat #ZamanYönetimi #Mizah #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. Bugün Adana’da, Çukurova Üniversitesi’nde TPRECD .
Bugün Adana’da, Çukurova Üniversitesi’nde TPRECD Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı’ndayım. “Postbariyatrik Hastalarda Gövde Yaklaşımı” başlıklı panelde, büyütme mastopeksi konusundaki deneyimlerimi paylaşacağım. Büyütme mastopeksi cerrahisinde doğru planlama, doku yönetimi ve implant seçiminin sonuçlara etkisini tartışacağız, elbette Adana aynı zamanda şahane yemekler demek, buna da zaman ayırıp öyle döneceğim.
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #TPRECDDoğuAkdenizBölgeToplantısı #Postbariyatrik #VücutEstetiği #VücutŞekillendirme #Mastopeksi #MemeEstetiği #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. YEMEĞİ KİMİNLE YEDİĞİNİZ ÖNEMLİ, İŞTE SEBEBİ… Op .
YEMEĞİ KİMİNLE YEDİĞİNİZ ÖNEMLİ, İŞTE SEBEBİ…
Oprah Winfrey Show'a katılan Prof. Dr. Deepak Chopra'nın Psikonöroimmünoloji’den (zihin-beden bağlantısı bilimi) bahsettiği program bana hem ilginç geldi hem de sağlıksız yiyeceklere yönelirken bahanemi bulmuş oldum(  Videoda gayet güzel açıklanmış; diyorlar ki beslenme sadece "ne yediğimizle" ilgili değil, aynı zamanda "nasıl" ve "hangi duygularla" yediğimiz de önemli. Bunu da Ohio Üniversitesi’nde yapılan deneyle örneklendirmişler. Yüksek kolesterollü yiyecekler verilen iki tavşan grubundan birine yiyecekler tavşanlar sevip okşanarak duyusal bir bağ kurularak veriliyor. Sonuçta mutluluk deneyimi yaşayan tavşanlar ürettikleri oksitosin, serotonin gibi yararlı biyokimyasallar ile daha az zarar görüyorlar.Bunu kendi hayatımıza uyarlarsak sevilen kişilerle keyifle yenen yemek tek başına ya da hiç olmak istemediğimiz bir ortamda yediğimiz yemeklerden daha çok yarıyor. Keyif alarak yediğimiz ortamlarda bedenimiz de bu güzel anın hatırasıyla uyumlanıyor da diyebiliriz. İtalyanların neden bu kadar uzun ömürlü olduklarının sırrı da belki kalabalık sofralardır. Hayat bize sosyal varlıklar olduğumuzu farklı farklı şekillerde hatırlatmaya devam ediyor.Konuşmacı: Beslenme ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı, Yazar Prof. Dr. Deepak Chopra @deepakchopraKaynak: The Oprtah Winfrey Show (2012)
@oprah
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #OprahWinfreyShow #DeepakChopra #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. Liposuction basitçe "yağ emme" değil, ileri tekn .
Liposuction basitçe "yağ emme" değil, ileri teknolojiyle desteklenen bir kontür düzeltme işlemidir.
Modern liposuction yöntemleri, öncelikle bölgeye özel bir sıvı enjeksiyonunu temel alır. Bu sıvı hem kanamayı önlemeye hem de yağ hücrelerinin daha kolay ayrışmasına yardımcı olur. Farkı yaratan ise, yağı parçalamak için kullanılan "enerji" türüdür:
1. Vaser (Ultrason Destekli Liposuction): Bu yöntem yüksek frekanslı ultrason (ses dalgaları) kullanarak çalışır. İnce bir prob aracılığıyla bölgeye verilen ses dalgaları, yağ hücrelerini seçici olarak "sıvılaştırır". Sadece yağı hedef alması, iyileşme sürecini hızlandırır ve morarmayı azaltır.2. Lazer Destekli Liposuction Bu teknikte ise enerji kaynağı lazer ışığıdır. Kanül içinden giren ince bir lazer fiberi, yağ hücrelerinin zarlarını "eriterek" parçalar. Lazer enerjisi, cildin alt katmanlarını ısıtarak kolajen ve elastin üretimini tetikler. Ciltte belirgin bir "sıkılaşma" ve toparlanma sağlar.
Eğer hastada yağ fazlalığına hafif veya orta düzeyde bir cilt sarkması eşlik ediyorsa (örneğin gıdı, kol içleri, diz üstleri veya doğum sonrası hafif gevşemiş bir karın), Lazer Lipoliz'in sıkılaştırma etkisi tercih edilebilir. Lazer, cildi toparlayarak liposuction sonrası oluşabilecek dalgalanma riskini minimize eder. Cilt kalitesi iyiyse Vaser daha uygun bir seçenektir.
Yağ Dokusunun niteliği ve bölgesi de önemlidir. Sırt, bel kıvrımı ve özellikle erkeklerde jinekomasti (erkek memesi) gibi bölgelerdeki yağ dokusu çok dirençlidir. Vaser'in ultrasonik gücü, bu inatçı yağ dokusunu parçalamakta lazerden çok daha etkilidir.
Uygulanacağı alan da seçimi etkiler: Gıdı gibi küçük ve hassas bölgelerde lazerin kontrollü enerjisi ve sıkılaştırma özelliği tercih edilebilir.
Çoğu zaman bir enerji sistemi kullanılmadan sadece mekanik liposuction yeterli sonuc verir. Özellikle alinan yağ dokusu greft olarak kullanılacaksa, yani başka bölgelere enjekte edilecekse klasik liposuction tercih edilir.Tecrübeli bir plastik cerrah bu enstrümanları hangi hastada, hangi anatomik planda ve hangi estetik hedefle kullanılacağını karar verecektir.
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #Liposuction #VücutŞekillendirme #AkınYücelKlinik
. ANKETLER TÜRKİYE İÇİN NE SÖYLÜYOR? Akın Yücel Kl .
ANKETLER TÜRKİYE İÇİN NE SÖYLÜYOR?
Akın Yücel Klinik olarak yayınladığımız Vega dergiden en sevdiğimiz yemekten sağlık alışkanlıklarımıza, emekli maaşının Avrupa’yla kıyaslamasından en çok taraftarı olan takıma kadar ülkemiz ve biz hakkında bir keyifli derleme. Yazıyı ferah ferah okumak için bio’daki linki tıklayabilir, sayfaları kaydırarak telefonunuzdan da okuyabilirsiniz. Dergimizin aynı zamanda Yayın Yönetmeni olan Aslı Delikara @aslidelikara yazdı.Bu araştırmaya ben de bir ek yapmak istedim, geçtiğimiz 17 Ekim tarihli Oksijen’de, Selçuk Şirin’in @selcuksirin köşesinde okudum; Gallup’un dünyada ruh sağlığı konusunda yıllardır yürüttüğü araştırmanın 2024 yılı raporunda 144 ülke içinde her gün yeni bir bilgi öğrenen sonuncu ülkeyiz! Yine 144 ülke içinde gülen insan sayısı en az olan da biziz! İkisi de birbirinden beter. Bu da gülmeye, neşeye ve bilgiye ne kadar aç olduğumuzu da gösteriyor, bu iki konuda iç savaştan çıkmış ülkelerin bile gerisinde olmamız çok üzücü. Bu araştırmaya da  https://www.gallup.com/analytics/349280/state-of-worlds-emotional-health.aspx linkinden ulaşabilirsiniz.
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #Gallup #Türkiyeİstatistikleri #Gazeteoksijen #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. “NEŞEYİ SEÇEN” BİR SEÇİM ŞARKISI Oyun havaları .
“NEŞEYİ SEÇEN” BİR SEÇİM ŞARKISI
Oyun havalarından anlamlı sözler beklemeyiz, zaten felsefi bir derinlik taşısalar dansa da teşvik etmezlerdi sanırım. Partilerin, düğünlerin gözdesi bu şarkı “Boshret Kheir" (Hayırlı Haber) ise meğerse seçim şarkısıymış! " 2014’te Mısır'daki farklı bölgelere ve halk gruplarına seslenen, onları birliğe ve oy kullanmaya davet için yapılmış. Çok tutmuş hatta kendisine marş muamelesi yapılmış. Ben yeni öğrendim, düğünlerde, partilerde denk gelirseniz artık gerçeği biliyorsunuz:)
İyi haftalar…Solist: Hüseyin el Casmi
Şarkı: Boshret Kheir
Kaynak: @7sainaljassmi
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #Mısır #Egypt #HüseyinElCasmi #BoshretKheir#PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. KÜÇÜK ÇOCUĞU OLANLAR GÜLERKEN İKİ DEFA DÜŞÜNSÜN .
KÜÇÜK ÇOCUĞU OLANLAR GÜLERKEN
İKİ DEFA DÜŞÜNSÜN :)
Pasaportu dört yaşındaki oğlu tarafından karalanan Çinli baba, Güney Kore’de mahsur kalmış:) Şimdi kızdılar belki ama ömür boyu hatırlanacak bir anı ve eser sahibi oldular:)
Sahte, ya da iltica için diyenler olmuş ama bu komik olduğu gerçeğini değiştirmiyor bence, herkese iyi Pazarlar.Kaynak: www.independent.co.uk
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #Comics #Fun #ÇocukAklı #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. YALNIZLIĞIN PSİKOLOJİSİ: ÇEVRE DEĞİL, ANLAM EKS .
YALNIZLIĞIN PSİKOLOJİSİ:
ÇEVRE DEĞİL, ANLAM EKSİKLİĞİ
Yalnızlık genelde fiziksel bir izolasyonla, yani etrafta kimsenin olmamasıyla karıştırılır,
Jung ise yalnızlığı "bağlantı kopukluğu" olarak tanımlar bu kopukluk iki biçimde kendini gösterir: İlki anlaşılamama hissidir: Kendi varoluşumuz için "hayati" veya "önemli" olarak gördüğümüz temel değerleri, düşünceleri veya duyguları çevrenizdeki insanlara aktaramadığımızda yabancılaşır, yalnız hissederiz. İkinci temel aykırılık ve dışlanmadır. Fikir ya da inançlarımız, içinde bulunduğunuz grup tarafından o kadar "olanaksız" veya "radikal" bulunur ki, bu bizi entelektüel veya manevi bir sürgüne iter. Yeni Türkiye’nin ahlaki ve felsefi zemininde birçoğumuzun başına gelen de budur kanımca.
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #Aforizma #ÖzlüSözler #Psikoloji #Jung #CarlGustavJung #Felsefe #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. GIDI ESTETİĞİ HAKKINDA BUNLARI BİLMEK İSTERSİNİZ .
GIDI ESTETİĞİ HAKKINDA BUNLARI BİLMEK İSTERSİNİZ:
Yüzün profilden görünümünü, çene hattının keskinliğini ve boyunla yaptığı açıyı doğrudan etkileyen gıdı bölgesi kişiyi olduğundan daha kilolu veya yaşlı gösterebilir.Gıdı Estetiği Nedir? Cerrahi Bir İşlem mi? Nasıl Yapılır?
Gıdı estetiği, genellikle tek bir prosedür değildir; sorunun kaynağına göre planlanan bir tedavidir.Sadece yağ fazlalığı varsa: Özellikle genç ve cildi henüz sarkmamış hastalarda, çene altındaki inatçı yağ birikimini görülebilir. Bu durumda çözüm Vaser Liposuction'dır. Bu yöntemle bölgedeki yağ hücreleri kalıcı olarak uzaklaştırılır ve cildin sıkılaşması sağlanır. Lazer uygulamalarıyla daha sınırlı da olsa bu sonuç sağlanabilir.Yağ birikmesi + cilt sarkması varsa: Yaş almayla veya ciddi kilo vermeyle birlikte yağlanmaya cilt elastikiyetinin kaybı da eklenir. Gıdıdaki şekil bozukluğu boyundaki kas gevşemesinden de kaynaklanabilir. Çene altından yapılan küçük bir kesi ile girilerek hem fazla yağ dokusu alınır, gerekirse gevşeyen kaslar onarılır ve deri fazlası çıkarılır.Yüz Germenin Parçası mı? Boyun Germeden Farkı Ne? Gıdı estetiği, spesifik olarak çene altına odaklanır. Boyun germe ise hem gıdı bölgesini hem de boynun yanlarındaki ve önündeki tüm sarkmaları ve bantları düzelten daha kapsamlı bir ameliyattır. Yüz germe ise, tanımı gereği, yanak ve orta yüz ile birlikte çene hattını ve boynu birlikte ele alır.İz Kalır mı? Her cerrahi müdahale iz bırakır, hedefimiz izleri görünmez kılmaktır. Gıdı estetiğinde hangi yöntem seçilirse seçilsin dışarıdan fark edilecek bir iz kalmaması beklenir.Etkisi Kalıcı mı? Kilo Alınca Yeniden Oluşur mu? Liposuction ile o bölgedeki yağ hücrelerinin sayısı kalıcı olarak azaltılır. Cerrahi ile sıkılaştırılan kas yapısı da uzun yıllar boyunca formunu korur. Aşırı kilo alımı, elde edilen keskin hattın bir miktar dolgunlaşmasına neden olabilir. Aynı şekilde, yaşlanma süreci devam edeceği için yıllar içinde bir miktar gevşeme doğal olarak yaşanacaktır; ancak hiçbir zaman ameliyat öncesi noktaya dönülmez.
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #GıdıEstetiği #GıdıLiposuction #GıdıAldırma #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. GİDİŞİ HEPİMİZİ ÜZDÜ, ŞARKILARIYLA YAŞASIN Çok g .
GİDİŞİ HEPİMİZİ ÜZDÜ, ŞARKILARIYLA YAŞASIN
Çok garip bir şey, bazen bir sanatçının, oyuncunun hayatımızda nasıl bir iz bıraktığını onu kaybedince idrak ediyoruz, “en son ne zaman Muazzez Abacı’yı açtın dinledin?” deseniz hatırlamam ama kalbimde özel bir yeri varmış meğer, vefat haberine çok üzüldüm.Türkçe’yi en güzel kullanan, çok güçlü ve karakteristik sesi olan, hep iyi şarkılar seçen hepsinin de sonuna kadar hakkını veren bir sanatçıydı, öyle ki ondan dinlediğiniz bir şarkıyı bir başkasının daha iyi okuması imkânsız gibi gelirdi. Yaşı da çok değilmiş, 78 yaşında aramızdan ayrıldı, ne çok sevildiğini görmesini dilerdim, ruhu şad olsun.
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #MuazzezAbacı  #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. “İNSANLAR GÜZEL ŞEYLER MAHVEDER” Mİ GERÇEKTEN? .
“İNSANLAR GÜZEL ŞEYLER MAHVEDER” Mİ GERÇEKTEN?
Prof. Dr. Saadettin Ökten’in konuşması bana Halil Cibran’ın çok bilinen bir metnini anımsattı, Cibran:
gez ve kimseye söyleme;
gerçek bir aşk hikayesi yaşa kimseye söyleme,
mutlu ol kimseye söyleme
insanlar güzel şeyleri mahveder
derken Sarter tek cümlede özetlemişti: “Başkaları cehennemdir”. Sosyal varlıklarız başkalarının ilgisi, iş birliği olmadan yaşayabilen bir tür değiliz; sadece temel ihtiyaçlar için değil hayatımıza anlam katmak da ancak başkalarının varlığıyla mümkün. “Ama”sı var elbette. Ancak kendi olmayı başarabilmiş, buna cesaret edebilmiş insanların o kalabalıklardan yayılan hasetle, sevgisizlikle mücadele edebileceğini düşünüyorum, diğer türlü “bende yok onda da olmasın”la baş etmek mümkün değil.Kaynak: @sehirekrani
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #ProfDrSaadettinÖkten #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. FANTOM MEME AĞRISI (SENDROMU) NEDİR? Kanser ted .
FANTOM MEME AĞRISI (SENDROMU) NEDİR?
Kanser tedavisi ya da önleyici amaçlı olarak memenin alınmasından sonra, bazı hastalar memelerinde ağrıdan şikâyet eder. Bu durum Fantom Meme Sendromu olarak adlandırılır.
Sıklıkla bacak amputasyonlarından sonra görülen bu rahatsızlık, memenin alındığı mastektomi ameliyatı sonrasında da hastaların yüzde 30’undan fazlasında görülür. Bu durumda temel şikayetler ağrı, kaşıntı, uyuşma, iğne batması ya da karıncalanma gibi hislerdir.
Yaşam kalitesini ciddi anlamda etkileyebilen bu sendromun tedavisi, ağrıların ve rahatsızlık veren hislerin şiddetine göre değişir. Ağrı kesici ilaçlar, farklı kol pozisyonları ve uygun masaj yöntemleri ile hastaların rahatlaması amaçlanır.
Diğer yandan psikolojik destek, zihinsel farkındalık, hekim önerisi doğrultusunda antidepresan kullanımı da tedaviye yönelik yaklaşımlar arasındadır.*Meme kanseri tedavisi ve onarım süreçleriyle ilgili detaylı bilgi için bizlere www.akinyucel.com sayfamızdan ve (0535) 620 70 01 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #FantomMemeSendromu #MemeAğrısı #MemeKanseri #Mastektomi #Mastektomi #FantomAğrılar #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. Bir ömre sığdırdığın cumhuriyetin, tüm devrimler .
Bir ömre sığdırdığın cumhuriyetin, tüm devrimlerinin, ilkelerinin takipçisiyiz. Değerini her geçen gün daha iyi anlıyor, saygıyla, minnetle anıyoruz.
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #10Kasım #10Kasım1938 #Atatürk #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. ÇÜNKÜ TÜRKİYE’DEN SONRA EN FAZLA TÜRK İRAN’DA YA .
ÇÜNKÜ TÜRKİYE’DEN SONRA EN FAZLA TÜRK İRAN’DA YAŞIYOR
İran’ın “Yetenek Sizsiniz”inde Türk asıllı olduğunu söyleyen yarışmacıya şarkısını Türkçe okuması söylenince hiç teklemeden okuyuveriyor. Bu yarışmalarda kurgular da mümkün elbet ama salondaki insanların gururla hasret arasındaki tepkileri Türkçe’nin ne kadar yaygın, kabul görülen, konuşulan ve sevilen bir dil olduğunu gösterdi bana. İran’da çok ciddi bir Türk nüfus var, rejimler, inançlar bizleri ayırsa da bir şarkıyla kökler böyle buluşuveriyor.Video: YouTube: Persian Music
Seslendiren: @alitoolabi13
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #İran #YetenekSizsiniz #AzeriŞarkılar #Ayrılık #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
. DÜNYAYI OKUYAN KAZANIR Victoria’s Secret’in orta .
DÜNYAYI OKUYAN KAZANIR
Victoria’s Secret’in ortaya çıkışı, mağazaların tasarımı, dönemin beden algısı değiştikçe marka olarak buna uyum sağlaması bir yönüyle kapitalizmin yüksek uyum kabiliyeti olduğunu diğer yönüyle de dezavantajlı grupların daha görünür olmasına aracılık etmek, kabullenilmesine bulunduğu alandan desteklemek anlamına geldiğini düşünüyorum. Futbol nasıl tek başına futbol demek değilse moda da hiçbir zaman tek başına moda değildir.Kaynak: @victoriassecret
.
.
.
#ProfDrAkınYücel #VictoriasSecret #Moda #Fashion #PlastikCerrahi #EstetikCerrahi #RekonstrüktifCerrahi #HacettepeTıp #AkınYücelKlinik
Instagramda Bizi Takip Edin

Estetik Ameliyatları / Uygulamaları

  • Estetik Cerrahi
    • Meme Estetiği
    • Burun Estetiği
    • Yüz Estetiği
    • Vücut Şekillendirme
    • Erkek Estetik ve Onarım Cerrahisi
  • Ameliyatsız Estetik
    • Botoks
    • Dolgu
    • Paris Işıltısı
    • Nano-Fat
  • Cilt Bakımı
  • Cilt Gençleştirme

Yeni Eklenenler

  • Vega Haziran 2025

    Dergiyi online olarak indirmeden okuyabilirsini...
  • ASPS Konuk Eğitmen

    ASPS’in dünya çapında 13 eğitmen profesöründen biri olmak gurur verici…

    Amerikan Plastik Cerrahi Derneği ve Plastik Cer...
  • yüz germe

    Yüz germeye ne zaman ihtiyaç duyulur?

    Yüz germe, yaşlanma belirtilerini hafifletmek v...
  • Yazılı Basında Prof. Dr. Akın Yücel | 2025

    ...
  • Prof. Dr. Akın Yücel HABER TURK Yayını

    ...

En çok okunanlar

  • Deri kesilerinde belirgin iz kalmaması için ne yapmalıyız? 54k görüntüleme

  • Yüzde Cilt Soyma İşlemleri 48.7k görüntüleme

  • Yüze Yağ Enjeksiyonları 19.9k görüntüleme

  • Kanser Sonrası Meme Onarımları 18.3k görüntüleme

  • Ayak Bileği Estetiği 17k görüntüleme

PROF. DR. AKIN YÜCEL

  • Anasayfa
  • Özgeçmiş
  • Bilimsel Aktiviteler
  • Güncel Haberler
  • Yazılı Basında
  • Videolar
  • Estetik ile İlgili Merak Ettikleriniz
  • Kullanım Sözleşmesi ve Gizlilik Politikası
  • KVKK Hasta/Danışan Aydınlatma Metni

ESTETİK UYGULAMALARI

  • Estetik Cerrahi
    • Meme Estetiği
    • Burun Estetiği
    • Yüz Estetiği
    • Vücut Şekillendirme
    • Erkek Estetik ve Onarım Cerrahisi
  • Ameliyatsız Estetik
    • Botoks
    • Dolgu
    • Paris Işıltısı
    • Nano-Fat
  • Cilt Bakımı
  • Cilt Gençleştirme

Bültenimize abone olun

  • GET SOCIAL

Prof. Dr. Akın Yücel © 2025 Tüm hakları saklıdır.
Sayfa içerikleri bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Tasarım uygulama SyberiumTechs

YUKARI

WhatsApp uygulamasını açın

Web sitemizi kullanmaya devam ederek, gizlilik politikamıza göre çerez kullanılmasını kabul etmiş olursunuz.