Nasıl uygulanır?
“Koltuk altında gerçekten terleyen bölgeleri bazı testlerle tespit ediyoruz. Ardından terleyen bu bölgelere botoks uyguluyoruz. Aynı zamanda avuç içi ve ayak tabanına da botoks uygulaması gerçekleştiriyoruz. Son derece ince uçlu iğneler aracılığıyla problemli olan bölge içine botoks enjekte edilir. Bu sayede aşırı çalışan ter bezlerinin aktivitesi durdurularak terleme sorunu giderilir.”
Botoks işlemi ne kadar sürer ve etkisi kaç ay devam eder?
Koltukaltı için uygulanan botoks uygulaması yaklaşık olarak 10 dakika sürer. Botoksun etkisi genellikle 9 ay boyunca sürer ve terleme miktarını büyük oranda azaltır.
Kimlere yapılabilir?
18 yaşından büyük olmak koşuluyla aslında herkese uygulanabilir. Ancak gebelere, ve emzirenlere tavsiye edilmiyor.
Tekrarlamak gerekir mi?
Koltukaltı botoksunun etkisi yaklaşık olarak 9 ay sürüyor. Dolayısıyla botoksun belli aralıklarla yinelenmesi gerekiyor.
Botoks tehlikeli midir?
Eğer bu konuda deneyimli ve eğitimli, yani profesyonel birine bu uygulamayı yaptırıyorsanız, işlemin riskleri yok denecek kadar az. Çok nadir olarak uygulama bölgesinde hafif morarma ve kızarıklık olabilir.
Botoks ağrılı bir işlem midir?
Deri içine yapılan bütün enjeksiyonlarda olduğu gibi botoksta da bir miktar ağrı olur, ancak bunu gidermek için lokal anestezik içeren kremler uygulanabilir. Botoksun bu bölgede neden olduğu ağrı, koltuk altına uygulanan ağda, epilasyon ya da laser epilasyon işlemleri ile kıyaslandığında çok daha düşüktür.
Hasta kaç gün içerisinde gündelik yaşamına geri dönüyor?
İşlem ofis şartlarında gerçekleştirilir ve hasta hemen sonrasında işine ya da günlük yaşantısına dönebilir. Hasta işlemden birkaç saat sonra duş alabilir.
Koltukaltı botoksunun zararı var mıdır?
Hayır, yoktur. Koltuk altına botoks uygulamaları FDA onayı almıştır ve güvenlidir. Ter bezlerine de herhangi bir kalıcı zarar verilmiyor. Sadece aşırı terleme olan ter bezlerine enjekte yapıldığı için terleme sorunu gideriliyor.
Koltuk altlarında terlemenin önlenmesi vücut üzerinde olumsuz bir etki oluşturmaz mı?
Terlemenin esas amacı vücut ısısının düzenlenmesidir. Bu amaçla tüm vücut yüzeyi terler. Ancak koltuk altları ve kasıklarda yer alan ter bezleri ergenlik sonrası faaliyete geçen ve daha çok hormonal sebeplerle koku salgılayan bezlerdir. Bu kokular hayvanlarda karşı cinsi cezbetmek için kullanılır. Ancak insanlarda bu tür kokular artık çekici değil itici olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla bu ter bezlerinin çalışmaz hale getirilmesi vücudun ısı ayarını etkilemez ve herhangi bir sağlık sorununa neden olmaz.